preskoči na sadržaj

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci

 > Naslovnica

Zgrada je zasjala...

Autor: Nikolina Maletić, 16. 4. 2021. 16:04

Danas je otišao i posljednji trag radova, novoobnovljeno je pročelje zasjalo. Hvala našim radnicima na predanome radu. 

Pogledajte (i klikom na više) malu galeriju fotografija. 

[više]

Skidanje vela radova - buđenje ljepšega

Autor: Nikolina Maletić, 12. 4. 2021. 16:12

Danas je maknut višemjesečni veo građevinskih i konzervatorskih radova i otkrio svu ljepotu naše škole, staroga vinkovačkog Gymnasiuma u srcu grada. Svi znamo kako je požar u prosincu 2018. tijekom manifestacije "Advent u Vinkovcima", zahvatio školske prozore te oštetio i dio fasade pročelja. Nakon obrade projektne dokumentacije i provedena natječaja, započelo se s radovima na cijelom pročelju zgrade. Konzervatori su u obzir uzeli i našoj Gimnaziji odlučili vratiti njezin nekadašnji izgled, o kojemu svjedoči i sačuvana razglednica iz 1912. godine. Kako je gimnazijska zgrada na popisu zaštićenih spomenika kulture, po mjeri su izrađena i postavljena 44 drvena prozora. O svemu svjedoče i priložene fotografije. 
 
Svjedoci smo neobično teškog i izazovnog vremena i usudimo se nadati da je završetak ovih važnih radova, odnosno otkrivanje pune ljepote naše školske zgrade, ujedno i početak lakšega i ljepšega vremena i za sve nas u njoj i oko nje.
 
 
 
 
[više]

VAŽNA OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 8. 4. 2021. 12:05

Poštovani roditelji i nastavnici, dragi učenici,

sukladno Odluci o načinu održavanja nastave nakon proljetnog odmora školske godine 2020./2021., za školske ustanove kojima je Vukovarsko-srijemska županija osnivač od 8. travnja 2021. (Klasa: 602-01/21-01/01, Urbroj: 2196/1-01-21-4) učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola nastavu pohađaju online. Učenici završnog razreda/maturanti Gimnazije pohađaju nastavu u Školi. Odluka stupa na snagu 8. travnja 2021. godine i primjenjuje se od 12. travnja 2021., do izmjene i dopune iste.

[više]

Rezultati županijskog natjecanja iz biologije - Znanje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 30. 3. 2021. 18:38

Rezultati županijskog natjecanja iz biologije - Znanje, održano je u našoj školi 15. ožujka 2021. Nakon potvrde Državnog povjerenstva objavljujemo konačne liste. Rezultate pogledajte klikom na [više].

[više]

DRŽAVNI SUSRET I NATJECANJE MLADIH KEMIČARA HRVATSKE 2019./2020.

Autor: Nikolina Maletić, 27. 3. 2021. 11:52

Prilagođavajući se novom-normalnom, u školskoj godini 2019./2020. unatoč ne baš sjajnoj epidemiološkoj situaciji, održano je 22. rujna 2020. (s velikim zakašnjenjem) županijsko natjecanje iz Kemije.

Na županijskom natjecanju organiziranom u matičnim školama, naši gimnazijalci pokazali su zavidno znanje. Nakon selekcije i ponovnog uvida u zadaće koje je provelo Državno povjerenstvo, na državno natjecanje pozvana su dva naša učenika: Vedran Ivanković, učenik 1.e razreda i Andro Jurić, učenik 2. e razreda sa svojim mentoricama Danijelom Bajić i Melitom Barić Tominac.

Raduje nas što su se i ove školske godine, pored „starih“ zaljubljenika u kemiju, u rad mladih kemičara uključili i učenici nove generacije.

13. studenoga  2020. održano je Državno natjecanje također u matičnim školama pod strogim epidemiološkim mjerama. Zadaće i pokuse Državno je povjerenstvo ispravljalo online. Vedran Ivanković zauzeo je 11. mjesto u kategoriji prvih razreda, a Andro Jurić 10. mjesto u kategoriji drugih razreda. Oba učenika stekla su uvjete da se pridruže timu za pripreme za Međunarodnu kemijsku olimpijadu (International Chemistry Olympiad, IChO) i Međunarodnu Mendeljejevljevu kemijsku olimpijadu (International Mendeleev Chemistry Olympiad, IMChO). Pripreme su održane online u nekoliko ciklusa, a obuhvaćaju zahtjevno, isključivo fakultetsko  gradivo. Na pripremama sudjeluju samo izabrani učenici koji su se visoko plasirali na prethodnim državnim natjecanjima.

Rezultatima smo zadovoljni, čestitamo našim učenicima i nadamo se da će naša škola i u budućnosti dokazivati svoje kvalitetno kemijsko znanje na državnim i međunarodnim natjecanjima. Svaki je uspjeh svima nama zaljubljenicima u kemiju poticaj za ponovno i još predanije druženje s kemijom i istraživanjem svijeta atoma, iona i molekula. 

Melita Barić Tominac

Na fotografijama: Vedran Ivanković, učenik 1.e razreda i Andro Jurić, učenik 2.e razreda, već prekaljeni kemičar, na pripremama za kemijsku olimpijadu.

[više]

LITERARNA GRUPA ORION uz Svjetski dan poezije, Goranovo proljeće I Međunarodni dan darovitih učenika - VIDEOČITANJE

Autor: Ivan Švaganović, 21. 3. 2021. 18:56

Kako ove godine nismo u mogućnosti u našem potkrovlju obilježiti Svjetski dan poezije, Goranovo proljeće i Dan darovitih učenika, naših je jedanaest Orionovki - Tena Faletar 1.f, Nika Biljan 1.b, Dora Huber 1.g, Terezija Matković 1.f, Klara Šimić 4.e, Dora Jelinić 4.e, Nina Grgetić 4.a, Andrea Voloder 4.d, Kali Živković 4.b, Lorena Mustapić-Jogun 4.c i Katarina Mirković 4.b - snimilo svoj video, a onda smo ih povezali u cjelinu, u kratko videočitanje, i želimo vam svima sretan Svjetski dan poezije i Goranovo proljeće i Međunarodni dan darovitih učenika.

Voditeljica literarne grupe Nikolina Maletić, uz tehničku podršku Jakova M.


 

[više]

ŽUPANIJSKI LIDRANO 2021.

Autor: Nikolina Maletić, 20. 3. 2021. 14:29


Ove smo godine, čitavom kontekstu u kojemu živimo unatoč, sudjelovali i na literarnoj i na dramsko-scenskoj smotri. Na dramskom LiDraNu u Vukovaru školu su predstavljale dvije učenice: Ivana Terzić i Adela Matošević iz 1.f. Ivana je izvela monolog iz drame Slučajni čovjek Yasmine Reze, a Adela iz romana Susjed, Marine Vujčić. Državni izbornik, redatelj Mario Kovač, u ime Povjerenstva pohvalio je i rad i nastup i odabir tekstova i naglasio kako bi sljedeće godine volio Ivanu i Adelu vidjeti u nekoj zajedničkoj igri na pozornici. Učenice je pripremala prof. Nikolina Maletić. A dodatna je pomoć i podrška bila i naša bivša učenica Anamarija Mrkonjić!
Na literarnom dijelu smotre predstavljale su nas također učenice prvih razreda, Nika Biljan iz 1.b i Tena Faletar iz 1.f. Nika pjesmom Poziv, a Tena pjesmom Psst! Ove zanimljive pjesme uskoro ćete i čuti! Mentorica je također Nikolina Maletić.
Imamo odličnu ekipu, talentiranu i vrijednu, i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!


Foto (klikni na više) i tekst: NM
 

[više]

Rezultati županijskog natjecanja iz astronomije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 19. 3. 2021. 15:30

Rezultate županijskog natjecanja iz astronomije pogledajte klikom na [više].

[više]

Prvi videospot naše učenice Lucije Beškare

Autor: Ivan Švaganović, 18. 3. 2021. 12:23

S velikim ponosom objavljujemo prvi videospot s naslovom "Želim" naše učenice i višegodišnje pjevačice školskog zbora “Dionizije”. Lucija Beškara, umjetničkog imena Bekka, učenica je 4.g razreda naše škole. Budimo joj podrška i zaželimo joj uspješan nastavak glazbene karijere. Sretno Lucija!  

[više]

Rezultati županijskog natjecanja iz njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 17. 3. 2021. 16:00

Rezultate županijskog natjecanja iz njemačkog jezika pogledajte klikom na [više].

[više]

Rezultati školskog natjecanja iz astronomije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 16. 3. 2021. 16:54

Zbirne rezultate školskog natjecanja iz astronomije za osnovnu i srednju školu pogledajte ovdje ili klikom na [više].

Učenici pozvani na županijsko natjecanje istaknuti su žutom bojom.

Natjecanje će se održati 19. ožujka 2021. u Gimnaziji M. A. Reljkovića s početkom u 13 h.

[više]

Rezultati županijskog natjecanja iz kemije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 15. 3. 2021. 18:25

Rezultate županijskog natjecanja iz kemije preuzmite ovdje ili klikom na [više].

[više]

Obilježili smo Pi dan

Autor: Ivan Švaganović, 15. 3. 2021. 15:27

Dan broja Pi godišnja je proslava kojom se obilježava matematička konstanta π. Svake godine, diljem svijeta obilježava se 14. ožujka. Obilježava se baš toga datuma jer su upravo brojevi 3, 1, i 4 prve tri znamenke broja π u decimalnom spisu i zanimljivo je da se na taj datum rodio Albert Einstein i umro Stephen Hawking.
Učenici 4.e razreda naše škole obilježili su ovaj dan na vrlo zanimljiv način. Napravili su πte i razne kolače koje je krasio broj π. U priloženoj fotografiji možete vidjeti kako su te ukusne poslastice izgledale.

 

π ≈ 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 5923

[više]

Rezultati Županijskoga natjecanja u poznavanju hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Maletić, 11. 3. 2021. 17:01

U prilogu pogledajte ljestvice konačnoga poretka. 

[više]

Rješenja testova na Županijskome natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Maletić, 10. 3. 2021. 11:46

Rješenja testova za svaki razred pogledajte u prilogu. 

[više]

Rezultati županijskog natjecanja iz fizike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 9. 3. 2021. 15:45

Rezultate županijskog natjecanja iz fizike školske godine 2020./2021. pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

Svaki razred jedno stablo

Autor: Nikolina Maletić, 6. 3. 2021. 17:28

Učenici Gimnazije Matije Antuna Reljkovića i ove godine nastavljaju dugogodišnju tradiciju sadnje stabala. U okviru humanitarne akcije „Svaki razred jedno stablo“, učenici su 3. ožujka posjetili Centar za rehabilitaciju Mala Terezija i zasadili 28 sadnica stabala. Zbog epidemiološke situacije ove je godine izostalo ugodno druženje učenika i štićenika Centra, no unatoč tomu, novozasađena su stabla podsjetnik kako svaku tradiciju treba njegovati pa tako i u ovo pandemijsko vrijeme. Budući da je u tijeku i Nacionalna kampanja sadnje stabala u Hrvatskoj koju organizira Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi stablo, ne budi panj!“, učenici su 4. ožujka iskoristili lijep i sunčan dan te zasadili  jedno stablo u dvorištu vinkovačke gimnazije. U skladu s kampanjom, sva će se zasađena stabla i digitalno kartografski vizualizirati.

Očuvanje i poboljšanje bioraznolikosti, sprječavanje onečišćenja i zaštita okoliša, zajednička je zadaća svih nas, a ublažavanje klimatskih promjena naša je obveza prema budućim generacijama. Spoznaje i znanja u suvremenom društvu trebaju biti motivacija za daljnji napredak u znanstvenim postignućima i održivom razvoju.

Učenici Gimnazije M. A. Reljkovića raduju se novim akcijama i svima zahvaljuju na suradnji i pomoći.

Danijela Bajić, prof. 

[više]

Rezutati natječaja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 26. 2. 2021. 17:34

Rezultate natječaja za radno mjesto administrativni tajnik pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

Obavijest kandidatima prijavljenima na natječaj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 12. 2. 2021. 16:50

Popis kandidata koji su na temelju natječaja ostvarili pravo pristupa testiranju, kao i raspored samog testiranja pogledajte ovdje ili klikom na [više]. 

[više]

Poziv studentima, bivšim učenicima GMAR Vinkovci!

Autor: Nikolina Maletić, 8. 2. 2021. 08:17


Pozivamo naše bivše učenike, sada studente, da predstave svoje fakultete sadašnjim maturantima.
Predstavljanje bi bilo online u ZOOM-u za jedan, dva ili tri tjedna, kada studentima završe ispiti.
Naši maturanti pokazali su interes za široku lepezu fakulteta.
Svi studenti koji su voljni uključiti se i predstavljanjem fakulteta pomoći maturantima u izboru i donošenju odluka, mogu se do 11. veljače javiti pedagoginji Nevenki Krznarić-Rupčić (e-mail nevenka.kr@gmail.com) koja će ih povezati s maturantima koji će koordinirati online predstavljanje.
U predstavljanju fakulteta potrebno je opisati život i rad na odabranom fakultetu, koliko je
gimnazijski program pomogao pri upisu fakulteta te praćenju predavanja i polaganju ispita, na kojim je predmetima naglasak, koje je predznanje potrebno… Dobrodošle su i informacije o studentskim domovima.
Nadamo se da ćete naći vremena za pružanje pomoći i željenih informacija našim maturantima!

[više]

Natječaj za radno mjesto Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 2. 2. 2021. 14:24

Tekst i uvjete natječaja za radno mjesto - Administrativni tajnik preuzmite ovdje ili klikom na [više].

[više]

Važna obavijest

Autor: Ivan Švaganović, 28. 1. 2021. 22:38

Sukladno odluci državnog stožera i ministarstva znanosti i obrazovanja, s obzirom na epidemiološku situaciju u Vukovarsko Srijemskoj županiji učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola nastavljaju nastavu po modelu C (nastava na daljinu), a maturanti nastavljaju s nastavom po modelu A (nastava uživo). 

[više]

Raspored sati za drugo polugodište šk.god. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 15. 1. 2021. 09:37

Odlukom ministarstva znanosti i obrazovanja prvi, drugi i treći razredi nastavljaju nastavu u drugom polugodištu po modelu C (nastava na daljinu), a četvrti razredi pohađaju nastavu uživo. Nastava se održava u prvoj smjeni. Raspored sati preuzmite ovdje ili klikom na [više], kao i raspored učionica za razrede. 

[više]

BRINI O SEBI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 5. 1. 2021. 10:59

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa, koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora.
U sklopu projekta, pokrenute su telefonske linije za savjetovanje mladih u 20 hrvatskih županija i gradu Zagrebu.
Ukupno je otvorena 21 telefonska linija u 20 županija i gradu Zagrebu koje možete pogledati ovdje ili klikom na [više].

 

[više]

Last Chrismass - zbor Gimnazije Vinkovci

Autor: Ivan Švaganović, 31. 12. 2020. 10:04

UNATOČ SVEMU - SVJETLO NAŠEG ZBORA
Svi itekako pamtimo silnu radost i slavlje koje nam je svake godine u božićno vrijeme donosio naš zbor koncertima u Velikoj crkvi ili pjevajući gradu sa školskih prozora. No, ova je godina donijela ograničenja i izazove pa je pjevački zbor naše škole "Dionizije" u ovogodišnjem sastavu prvi put zapjevao skupa. Nažalost, uz manji broj iskoristivih snimaka od svih pristiglih jer još učimo kako pravilno snimiti glas uz matricu i otkrivamo nove načine zborskog pjevanja prisiljeni situacijom u kojoj smo se našli. Umjesto koncerta poklanjamo pjesmu svim ljudima dobre volje i želimo sretan Božić i uspješnu novu godinu.
Mix Master Marko Tutiš, matrica Dominik Šebalj, voditeljica zbora Sandra Milovac, prof. savjetnica
[više]

Obavijest o rezultatima natječaja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 30. 12. 2020. 15:09

Rezultate natječaja za radna mjesta preuzmite ovdje ili klikom na [više].

[više]

Božićna čestitka 2020.

Autor: Ivan Švaganović, 23. 12. 2020. 13:29

IZNESIMO SVJETLO

Ova će godina ostati zapamćena po pandemiji koja je potresla našu svakodnevicu. Unatoč tomu, u godini koja je na izmaku bilo je i lijepih trenutaka. Naši su ih se učenici prisjetili riječima, pjesmom i plesom. Svojom su pozitivom potvrdili da smo, kakva god vremena bila, jedni drugima najveća utjeha. Zato, u iščekivanju dvanaest nepovratnih otkucaja, na visoravni ove godine prepune izazova, zastanimo na trenutak, zavirimo u vlastitu tišinu i iznesimo svjetlo, radost, prihvaćanje sebe, drugoga i različitoga, zakoračimo takvi u novi dan i novu godinu!

Sretan Božić i sretnu novu godinu žele vam učenici, djelatnici i ravnateljica Gimnazije Ivana Biljan, prof.

Pogledajte šareni kolaž učeničkih videouradaka (u prilogu) nastao na poticaj naše ravnateljice. Sve je sjajno složila i obradila Klara Crčić iz 2.f, a rad su mentorirale profesorice: Sandra Milovac, Marija Tikvić i Nikolina Maletić.

[više]

Obavijest kandidatima prijavljenima na natječaj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 15. 12. 2020. 14:27

Obavijest kandidatima prijavljenima na natječaj za radna mjesta pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Ivan Švaganović, 11. 12. 2020. 17:27

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, sukladno uputama Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-Srijemske županije i Stožera civilne zaštite Vukovarsko-Srijemske županije donosi se odluka o nastavku odvijanja nastave po modelu C (nastava na daljinu), od 14.12.2020. do najmanje 15.1.2021.

[više]

Climate Collage Quiz

Autor: Ivan Švaganović, 11. 12. 2020. 17:23

Pridružite nam se u zanimljivoj debati i kvizu Klimatskog kolaža na temu

ekološki otisak i klimatske promjene.

 

Organizatori su:

British Embassy Zagreb

Znanstvenici za klimu

Klimatski kolaž Hrvatska

La Revolution Albatros

Udruga Tatavaka

 

Sudionici kviza su:

- britanski ambasador u RH: Andrew Dalgleish

- zamjenik francuskog ambasadora u RH: Mr Yannick Andrianarahinjaka

- predstavnik talijanske ambasade

- dr. sc Nikola Briškov, viši znanstveni suradnik Instituta Ruđer Bošković, Zagreb

- izv. prof. dr. sc. Dubravka Vitali Čepo, Farmaceutsko – biokemijski fakultet, Zagreb

- Domagoj Jakopovic Ribafish, novinar i bloger

- Borna Sor, novinar

- Ida Prester, glazbenica

- Natko Beck dr. med, specijalist radiologije

- Mikela Širić, učenica Gimnazije M. A. Reljkovića, Vinkovci

- Mislav Godanj, učenik Gimnazije M. A. Reljkovića, Vinkovci

 https://us02web.zoom.us/j/86274381057?pwd=OEZJWDd0VEgwL0tZcXRYYm9pODk4UT09

                                              Meeting ID: 862 7438 105

                                             Passcode: 3061

                                             Date: 12. 12. 20120. od 11.30 do 12.30

                      Pridružite nam se, jer KARTE su u našim rukama!

[više]

Večer matematike

Autor: Ivan Švaganović, 7. 12. 2020. 20:58

Dragi učenici, hvala vam na sudjelovanju u ovogodišnjoj Večeri matematike. Nadam se da ste se zabavili te da ste naučili nešto novo ili se barem podsjetili nečega. Posebno zahvaljujem učenicima koji su nam omogućili zabavu kroz raznorazne plakate i programe:
E. Šandrk, L. Labazan, A. Panđa, D. Veselčić, L. Šimleša, B. Petričević i I. Lenđer, 3.c
K. Groš, 2.e
K. Šimić, A. Čović, I. Horvatić, I.N. Čačić, B. Tominac, 4.e
K.Čačić, 1.e
A. Ćićerić, 4.b
V. Dragičević, D. Budim, P. Hodak, L. Čačija, L. Džinić, L. Kuveždić, 4.g
I. Tadić, 1.d
M. Širić, L. Lovrinović, 4.c
Također, velika zahvala i profesorima S. Lukač i I. Lukanović koji su doprinijeli održavanju ovogodišnje Večeri matematike.
Mirela Lončar, prof.

[više]

Večer matematike

Autor: Ivan Švaganović, 6. 12. 2020. 18:36

Dragi učenici, pogledajte zanimljiv video u sklopu Veceri matematike!

https://www.powtoon.com/c/b3VjjayFCjk/2/m

[više]

JUTRO POEZIJE SVEMU UNATOČ https://www.facebook.com/gimmarvk/

Autor: Nikolina Maletić, 5. 12. 2020. 08:40

U okviru književne manifestacije Dani Josipa i Ivana Kozarca godinama se održava i Jutro poezije vinkovačkih srednjoškolaca. Kako situacija ove jeseni ne dopušta okupljanja, odlučili smo Jutro poezije u okviru 26. dana Josipa i Ivana Kozarca održati online. Naše učenice, članice literarne grupe Orion koju vodi prof. Nikolina Maletić, snimile su čitanje svojih tekstova. Svi su videoprilozi na našoj Facebook stranici kao i na stranici nakladničke kuće Privlačica pa vas pozivamo da poslušate, pročitate i date podršku našim autoricama. Sudjeluju:
 
Dora Huber, 1.g - lirska proza Grad
Andrea Voloder, 4.d - lirska proza Pitanja
Lorena Mustapić-Jogun, 4.c proza Fjaba barba Duje
Nika Biljan, 1.b - pjesma Imam slobodu
Nina Grgetić, 4.a - pjesma Morski put
Tena Faletar, 1.f - pjesma Smisao
Klara Šimić, 4.e - lirska proza Lotus
Terezija Matković, 1.f - lirska proza Bezobzirno
Kali Živković, 4.b - pjesma Negdje daleko (koju je Kali uglazbila i izvodi na gitari)Dora Jelinić, 4.e - pjesma Djeca vode rat
 
Uživajte!
https://www.facebook.com/gimmarvk/
 
[više]

Natječaj za radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 3. 12. 2020. 16:29

Tekst natječaja preuzmite ovdje ili klikom na [više].

[više]

Večer matematike - nastavak (plakati i kvizovi) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Maletić, 2. 12. 2020. 11:37

Dragi učenici, nastavljamo s objavom plakata i kvizova za Večer matematike. 
Uživajte!
[više]

Večer matematike

Autor: Nikolina Maletić, 1. 12. 2020. 08:08

Dragi učenici, 
Večer matematike je počela. Pristupite zanimljivim matematičkim kvizovima koje su napravili učenici naše škole. Radujemo se vašim klikovima! Sretno! 

[više]

Večer matematike

Autor: Nikolina Maletić, 29. 11. 2020. 18:06

Dragi učenici, 
Večer matematike održava se ovaj put tijekom cijeloga tjedna, od 30.11.2020. do 4.12.2020. te se nadamo vašem uključivanju. Budući da je nastava online, na stranicama škole, kao i na Facebook stranici škole objavit ćemo plakate. Svakako napravite jednu virtualnu šetnju kroz Večer matematike. Željno iščekujemo vaše klikove i preglede.
Nadamo se da ćete se zabaviti uz matematiku i bar na trenutak zaboraviti na situaciju koja nas je snašla. 
 
Vaši profesori matematike
[više]

VAŽNA OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 28. 11. 2020. 11:42

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našoj županiji, učenici srednjih škola Vukovarsko Srijemske županije od ponedjeljka 30. studenoga 2020., prelaze na C model nastave tj. nastave na daljinu. Predviđeno vrijeme trajanja ovog modela je 14 dana, tj. do 14. prosinca 2020. S obzirom na novonastalu situaciju nastava će se održavati po posebnom rasporedu kojeg možete preuzeti ovdje ili klikom na [više]. 

NAPOMENA: Nulti sat počinje u 8:00 h! Raspored zvonjenja preuzmite ovdje.

[više]

SVJETLO VUKOVARA U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Nikolina Maletić, 17. 11. 2020. 20:00

Eva Bosančić, Vodotoranj

Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje od ove je godine i državni praznik. 18. studenoga Hrvatska je ujedinjena u mislima na tragičnu pogibiju nevinih 1991. Vukovarskoj žrtvi počast svake godine odaju i učenici i profesori naše škole. Mlade generacije rat nisu doživjele, ali duboko suosjećaju s obiteljima koje tuga još nije napustila. Danas znamo da Vukovar nije samo mjesto pogibije, da ne nosi samo tugu, nego i novi život koji se poput feniksa izdigao na njegovu zgarištu. Naš je Vukovar simbol vjere, nade, ustrajnosti i zajedništva, sa svojom velikom europskom rijekom koja svojim neprekidnim protjecanjem podsjeća čovjeka koliko se sve oko nas svakim danom mijenja, koliko se mijenjamo mi, ali i da nešto ostaje nepromjenjivo i trajno važno  - njegovanje humanosti, naše stvaranje, sva djela koja dajemo svijetu i samima sebi. Čovjek koji stvara, tako postaje svjetlo onima oko sebe. Ove su godine to svjetlo donijeli naši učenici svojim plakatima, literarnim radovima i instalacijom vodotornja. Plakate posvećene Vukovaru izradili su: Eva Bosančić i Dominik Karimović iz 2.g, Lucija Šimleša i Barbara Petričević iz 3.c, Pavao Pap iz 3.a, Anamarija Škrobo i Petra Maras iz 3.d, Anamarija Greifenstein i Nika Regušić iz 4.a, Ana Ištvan i Ema Žoldin iz 4.c, Nikica Dujmić, Lorena Džinić i Tea Kujundžija iz 4.g, Iva Lenđer, Barbara Petričević i Lucija Šimleša iz 3.c u okviru nastave Hrvatskoga jezika i Politike i gospodarstva. Članovi literarne grupe Orion Vukovaru su napisali pjesme i kratku prozu. Plakate i literarne radove možete pogledati / pročitati u nastavku. 

Na školskom je dvorištu u predvečernjim satima napravljena i prekrasna instalacija svijetlećeg vodotornja koju su izradile članice likovne grupe MAR Petra i Lucija Šibalić te Klara Crčić sa svojom prof. Mihaelom Gelemanović Pracaić. Svijeće su darovali naši učenici. Svoj su obol u kišnom postavljanju instalacije dali i učenici 4.b - Sara Cvitkušić, Mislav Godanj i Robert Levaković, a nakon postavljanja, svijeće su simbolično upalili predstavnici svakog razreda zajedno s ravnateljicom Ivanom Biljan.

[više]

Rezultati natječaja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 30. 10. 2020. 15:37

Rezultate natječaja za nastavnika njemačkog jezika i književnosti pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

NAŠI UČENICI NA GCAA (Global e-Competition in Astronomy and Astrophysics)

Autor: Ivan Švaganović, 29. 10. 2020. 22:38

Zbog poznate nam situacije s epidemijom Covid-19 virusa ove godine je po prvi puta održana on line olimpijada iz astronomije i astrofizike pod nazivom 1st Global e-Competition in Astronomy and Astrophysics (GCAA) umjesto do sada održavane International Olympiad on Astronomy and Astrophysics (IOAA) na koju su bili pozvani naši učenici David Matej Vnuk i Vladimir Pezo.

          Olimpijada je trajala od 25. rujna do 23. listopada 2020., a sastojala se od dva dijela, pojedinačnog i timskog natjecanja, a provjeravana su teoretska znanja, obrada astronomskih podataka, promatranje astronomskih pojava te rješavanje problema .

          U timskom dijelu naš učenik Vladimir Pezo, član tima Lacerta, osvojio je 4. mjesto u ukupnom poretku i zaslužio Honorable Mention (posebnu pohvalu) za rješavanje problema.

          Čestitamo svim sudionicima.

                                                                               prof. Jasenka Celić

Fotografije pogledajte klikom na [više].

[više]

Obavijest o jesenskom odmoru

Autor: Ivan Švaganović, 29. 10. 2020. 09:57

Poštovani profesori i učenici,

prema članku 4. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. i Godišnjem planu i programu Škole Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020. godine.

Budimo odgovorni i ostanite zdravi,  vaša ravnateljica.

[više]

Obavijest kandidatima prijavljenima na natječaj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 26. 10. 2020. 21:10

Molimo kandidate prijavljene na natječaj za radno mjesto nastavnika njemačkog jezika i književnosti da pročitaju važnu obavijest ovdje ili klikom na [više].

[više]

Natječaj za radno mjesto Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 16. 10. 2020. 17:00

Natječaj za radno mjesto - nastavnik/ca njemačkog jezika i književnosti preuzmite ovdje ili klikom na [više].

[više]

Privremeni rezultati županijskog natjecanja iz biologije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 12. 10. 2020. 18:37

Privremene rezultate županijskog natjecanja iz biologije pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Ivan Švaganović, 9. 10. 2020. 12:34

Zbog trenutne epidemiološke situacije u našem gradu, nastava će se sljedećih sedam dana počevši od 12. listopada 2020. odvijati prema Modelu C - nastava na daljinu, putem programa Microsoft Teams.
Komunikacija s razrednicima i nastavnicima je online. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.
Ostanimo odgovorni i zdravi!

Ravnateljica Ivana Biljan, prof.

[više]

Važna obavijest učenicima i roditeljima!

Autor: Ivan Švaganović, 28. 9. 2020. 20:41

Zbog trenutne epidemiološke situacije u našem gradu, nastava će se sljedećih četrnaest dana odvijati prema Modelu C -nastava na daljinu, putem programa Microsoft Teams.
Komunikacija s razrednicima i nastavnicima je online. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.
Ostanimo odgovorni i zdravi!

Ravnateljica Ivana Biljan, prof.

[više]

Europski dan jezika - podržite učenike naše škole!

Autor: Ivan Švaganović, 21. 9. 2020. 09:14

Ove školske godine obilježavanje Europskog dana jezika osmišljeno je tako da sve srednje škole Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije pokažu svoju kreativnost u izradi e-plakata i zaštitne maske. Podržite svojim glasom radove učenika naše škole – glasati možete svi od 23. do 24. rujna na poveznici https://padlet.com/gimnazijaprva20/kpfr4ngfd5dbyuuj

[više]

Znanost za mlade u Vukovaru (izvještaj i galerija fotografija)

Autor: Ivan Švaganović, 18. 9. 2020. 07:23

U četvrtak 10. rujna 2020. u perivoju Gradskog muzeje Vukovara pod strogim epidemiološkim mjerama održana je četvrta po redu manifestacija Znanost za mlade u Vukovaru. Organizator je i ove godine bila Lotusmedia d. d., a suorganizatori su kao i uvijek, bili akademik prof. dr. sc. Ivan Đikić i grad Vukovar.

Kompletan izvještaj i galeriju fotografija pogledajte klikom na [više].

[više]

OBAVIJEST!

Autor: Ivan Švaganović, 16. 9. 2020. 15:10

U petak 18. rujna u našoj školi je nenastavni dan.

[više]

Raspored sati Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 7. 9. 2020. 12:17

Rasporede (R2 i R1) sati za novu nastavnu godinu 2020./2021. pogledajte klikom na [više].

[više]

Popis učenika prvih razreda po razrednim odjelima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 4. 9. 2020. 14:05

Popis učenika prvih razreda po razrednim odjelima pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

VAŽNA OBAVIJEST! POČETAK NASTAVNE GODINE

Autor: Ivan Švaganović, 3. 9. 2020. 22:05

Nastava počinje 7. rujna 2020. i ostvarivat će se u Školi. Tijekom prvoga tjedna nastave u prvoj smjeni su učenici 1. i 2. razreda, dok su u drugoj smjeni učenici 3. i 4. razreda.

Učenici i nastavnici obvezno ulaze na stražnji ulaz s igrališta zbog radova na pročelju zgrade.

Prvoga dana svi učenici od 2. do 4. razreda po dolasku u Školu odmah odlaze u svoju učionicu prema rasporedu u tablici.

Učenike 1. razreda  na dvorištu dočekuje razrednik/razrednica i vodi ih do učionice u kojoj će se za taj razredni odjel održavati nastava.

Prvoga nastavnog dana učenici imaju tri sata nastave – dva Sata razrednika i jedan sat nastavnog predmeta koji im predaje razrednica/razrednik.

Vrijeme ostvarivanja nastave prvoga nastavnog radnog dana:

 • 8.00 – 10.10 sati za učenike 2. razreda
 • 8.15 – 10.25 sati za učenike 1. razreda
 • 13.00 – 15.10 sati za učenike 3. razreda
 • 13.15 – 15.25 sati za učenike 4. razreda

Prema uputi Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s COVID-19 za školsku godinu 2020./2021. svaki će razredni odjel imati nastavu u jednoj učionici. Od izuzetne je važnosti pridržavati se preporuka za rad u uvjetima povezanim s Covid-19:

 • prije dolaska u školu, učenici su obvezni izmjeriti tjelesnu temperaturu (izmjerena tjelesna temperatura upisuje se u Evidencijski list u razredu)
 • obvezno nošenje maske, za sve učenike i djelatnike za vrijeme boravka u školi, osim u vrijeme nastave u manjim skupinama  u kojima je moguće održati propisani razmak od 2 m)
 • dezinfekcija ruku na ulazu u Školu
 • u učeničkim toaletima istovremeno može boraviti najviše 3 učenika uz poštivanje oznaka, održavanja distance od 2 metra i pravilno održavanje higijene
 • pridržavanje fizičke distance i ne miješanje učenika različitih razrednih odjela.

Sve ostale potrebne informacije učenici će dobiti od svojih razrednika.

Raspored razrednih odjela po učionicama:

 1. TURNUS

 

ETAŽA/UČIONICA

 1. TURNUS

RAZREDNI ODJEL

RAZREDNIK

RAZREDNI ODJEL

RAZREDNIK

1.A

Ines Glavaš

POTKROVLJE

Kabinet Geografije

3.F

Krunoslav Marjanović

1.B

Vedrana Karakašić

MEĐUKAT

Kabinet Biologije

4.C

Jasenka Krznarić Barić

1.C

Mirna Pucelj

POTKROVLJE

Kabinet Likovne umjetnosti

3.A

Ana Radilj

1.D

Ivana Lukanović

1. KAT

12 - Vjeronauk

3.C

Brigita Jurić Katunić

1.E

Maja Dubovicki

2. KAT

18 – Latinski jezik

3.E

Melita Barić Tominac

1.F

Daniel Rakijašić

2.KAT

16 - Sociologija

4.G

Dominik Kalajdžić

1.G

Jasna Lovrić

2. KAT

15 – Njemački jezik

4.F

Dubravka Toldi

2.A

Višnja Sorčik

1. KAT

11 – Hrvatski jezik

3.G

Marija Tikvić

2.B

Katarina Tabak

 1. KAT

10 – Engleski jezik

4.D

Andrea Pranjić

2.C

Ivan Švaganović

PRIZEMLJE

Kabinet Glazbene umjetnosti

3.B

Marina Farkaš

2.D

Đurđica Krznarić Maslać

1. KAT

6 - Englaski jezik

3.D

Goran Grbeša

2.E

Mirela Lončar

MEĐUKAT

Kabinet Matematike

4.E

Snježana Lukač

2.F

Sanja Rimac

2. KAT

17 - Psihologija

4.A

Adam Debelić

2.G

Dinka Čačić-Savić

PRIZEMLJE

3 – Engleski jezik

4.B

Krunoslava Kuna

 

Pred nama je nova školska godina puna izazova, prvih dana po povratku u školske klupe imamo puno pitanja, a samo otvorenom komunikacijom i međusobnim uvažavanjem osiguravamo sigurno i poticajno okruženje za sve.

Svim učenicima i djelatnicima želim zdravu, sretnu i uspješnu 2020./2021. školsku godinu!

                                                                                                                                    

                                                                                                                                     Ravnateljica:

Ivana Biljan, prof.

[više]

Važno! Preporuke za rad i protokol ponašanja u novoj školskoj godini Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 3. 9. 2020. 16:55

Preporuke za rad i protokol ponašanja u Gimnaziji M. A. Reljkovića u uvjetima povezanima s COVID-19 u školskoj godini 2020./2021. pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 1. 9. 2020. 17:13

Klikom na [više] preuzmite dokumente s preporukama za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19. Dokumenti su smjernice odvijanje nastave u novoj školskoj godini objavljene od HZJZ i MZO.

[više]

Rezultati državne mature 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 20. 7. 2020. 14:45

Tablice s rezultatima ljetnog roka državne mature školske godine 2019./2020. za cijelu školu, te za svaki razred posebno pogledajte klikom na [više].

[više]

Odluka o imenovanju ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 2. 7. 2020. 18:50

Odluku o imenovanju ravnateljice Gimnazije M.A. Reljkovića pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

UPISI u školsku godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Daniel Rakijašić, 1. 7. 2020. 12:08

U školsku godinu 2020./2021. upisujemo učenike u opću, jezičnu i prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Uvjete upisa i potrebne informacije o rokovima upisa preuzmite ovdje.

E-mail adresa za dostavu upisnica: ured@gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr

 

Popis udžbenika za prvi razred gimnazije preuzmite ovdje.

Popis novih udžbenika za ostale razrede gimnazije (2. i 3.) preuzimte ovdje . 

[više]

Kalendar poslova do godišnjeg odmora Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 25. 6. 2020. 13:48

Kalendar poslova do godišnjeg odmora pogledajte ovdje ili klikom na [više].

 

[više]

Raspored fotografiranja

Autor: Ivan Švaganović, 18. 6. 2020. 14:51

Fotografiranje prvih, drugih i trećih razreda održat će se po sljedećem rasporedu:

24.6. - prvi razredi od 10h, 25.6. - drugi razredi od 10h, 26.6. - treći razredi od 10h.

Da se ne stvara gužva poštujte satnicu ispod.

10:00 h - "a" razred

10:15 h - "b" razred

10:30 h - "c" razred

10:45 h - "d" razred

11:00 h - "e" razred

11:15 h - "f" razred

11:30 h - "g" razred

Na fotografiranje ponijeti 25 kn za godišnjak (tko želi) i po 10 kn za svaku fotografiju (jednu normalnu i jednu "ludu") također tko želi.

 

[više]

NATJEČAJ ZA IMENOVANJE RAVNATELJA GIMNAZIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 10. 6. 2020. 15:00

Natječaj za imenovanje ravnatelja Gimnazije Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima preuzmite ovdje ili klikom na [više].

 

[više]

Novi R2 raspored sati Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 22. 5. 2020. 12:28

Novi R2 raspored sati, primjenjiv od 25. svibnja 2020. pogledajte ovdje ili klikom na [više].

 

[više]

Obavijest o telefonskoj liniji za pomoć maturantima i njihovim roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 22. 5. 2020. 10:30

Obavijest Hrvatske psihološke komore o telefonskoj pomoći za maturante i njihove roditelje pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

VAŽNO! POVRAT KNJIGA U KNJIŽNICU

Autor: Ivan Švaganović, 5. 5. 2020. 08:31

Raspored povrata knjiga u školsku knjižnicu za maturante ( od 9,00 do 12,00 sati): 
 11.05. 4a razred ; 
 12.05. 4b razred ; 
 13.05. 4c razred ; 
 14.05. 4d razred ; 
 15.05. 4e razred ;
 18.05. 4f razred. 
Knjige se odlažu na prozor školske knjižnice, pojedinačno svaki učenik, ulaz u školu s dvorišne strane. Molimo da se pridržavate rokova i uputa.
[više]

Dan broja "pi", srednjoškolski tjedan i večer matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 19. 3. 2020. 07:22

Izvještaje sa događanja vezanih uz matematiku na srednjoškolskom tjednu, danu broja "pi", te večeri matematike, kao i prezentaciju o rezultatima ankete o percepciji matematike pogledajte klikom na [više].

[više]

VAŽNA OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 13. 3. 2020. 23:18

Zbog pandemije bolesti Covid-19, uzrokovane SARS Cov-2 virusom, od 16. ožujka prekida se nastava u svim osnovnim i srednjim školama. Nastava za učenike biti će organizirana putem televizije i sustava za učenje na daljinu. Dopis ministarstva pogledajte ovdje ili klikom na [više].

[više]

Košarkaši naše gimnazije srebrni na državnom natjecanju!

Autor: Ivan Švaganović, 10. 3. 2020. 18:10

      I ove godine naša muška košarkaška ekipa ostvarila je plasman na državno natjecanje koje je održano u Zadru od 8. do 10. ožujka. U grupnoj fazi dočekale su ih ekipe iz Križevaca i Čakovca s kojima dečki nisu imali neki većih problema te su time prošli u daljnju fazu natjecanja. U borbi za polufinale susreli su se s domaćinima samog natjecanja, ekipom iz Zadra. Iako su naši košarkaši od samog početka uvjerljivo vodili, utakmica je bila daleko od gotove. U napetoj završnici Vinkovčani su izvukli pobjedu nad domaćinima. U polufinalu ih je dočekala ekipa iz Krapine. Naši košarkaši su opet utakmicu otvorili popriličnim vodstvom koje je prevagnulo i u krajnjem rezultatu. U samom finalu, najboljoj i najnapetijoj utakmici naši gimnazijalci su opet sjajno otvorili utakmicu protiv dotadašnjih favorita, odnosno Športske gimnazije Zagreb i time zavrjedili naklonost mnogobrojnih miljenika košarke koji su prisustovali ovom susretu. No, s vremenom su se košarkaši iz Zagreba polako vraćali te čak i poveli u trećoj četvrtini. Naši su se gimanzijalci uspjeli vratiti u utakmicu ostvarivši produžetke sjajnim pogotkom Petra Tomića. I u dalje napetoj utakmici, naši su košarkaši ipak nes(p)retno izgubili 4 razlike. Velike zahvale prof. Buhaču radi sjajnog vodstva, krenuvši od fizičke spreme do psihičke potpore.

Patrik Cindrić 4d
 
[više]

Prevencija zaraznih bolesti

Autor: Ivan Švaganović, 3. 3. 2020. 16:41

Poštovani roditelji i učenici, na poveznici možete pogledati edukativni video koji pokazuje mjere opreza kojima se može smanjiti rizik od zaraznih bolesti, a koji je pripremio Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

 

[više]

ŠKOLSKI PROJEKT „SVAKI RAZRED, JEDNO STABLO“

Autor: Ivan Švaganović, 2. 3. 2020. 10:40

Baviti se nečim što voliš pravi je užitak, no rijetko se to u pravom smislu može povezati sa
školom. Vinkovački gimnazijalci, učenici izborne nastave kemije to uspijevaju već dugi niz godina. Od ponuđenih predmeta za izbornu nastavu dio njih odabrao je kemiju, pri čemu su se mnogi usmjerili upravo na ekologiju. Na izbornoj nastavi kemije nastojimo iz svih nas
izvući najbolje, sposobnost da učimo i upoznajemo svijet oko sebe, te tako dajemo svoj udio u mijenjanju svijeta, ali i nas samih. Spajamo ugodno s korisnim, dosadno sa zabavnim, teoriju s praksom.

Kompletan izvještaj i galeriju fotografija pogledajte klikom na [više].

[više]

Izložba Snaga osjećaja

Autor: Ivan Švaganović, 17. 2. 2020. 08:54

Izložba fotografija „Snaga osjećaja“ je svečano otvorena u auli Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci u petak, 14. veljače 2020. godine u 12 sati.

Izložbu su pod visokim pokroviteljstvom njemačkog ministra vanjskih poslova Heiko Maasa, uz potporu Zaklade „Sjećanje, odgovornost i budućnost.“ pripremile povjesničarke Ute Frevert i Bettina Frevert.

Izložba je pripremljena u povodu značajnih obljetnica koje su obilježene prošle godine: 100. obljetnica osnutka Weimarske Republike, 90 godina od početka gospodarske krize, 80. obljetnice napada na Poljsku i početka Drugog svjetskog rata, 75. obljetnice iskrcavanja saveznika u Normandiju, 70. obljetnice utemeljenja dvije njemačke države, 50. obljetnice promjene vlasti u Bonnu,  30. obljetnice mirne revolucije, 15. obljetnice proširenja Europske unije.

Ostale informacije o izložbi i galeriju fotografija pogledajte klikom na [više].

[više]

Izložba učeničkih modela i plakata iz biologije i kemije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 22. 1. 2020. 09:17

Poštovani roditelji, kolege nastavnici, bivši i budući učenici i svi zainteresirani, dođite pogledati samo neke od odabranih modela i plakata kojima su naši učenici primjenjivali inovativna i kreativna rješenja te pokazali originalnost u rješavanju problema i usvajanju bioloških i kemijskih koncepata.

Izložba je otvorena:

  28. i 29. siječnja 2020. godine ( od 10:35 do 12:10 ),

  30. siječnja  2020. godine ( od 14:00 do 15:35 ),

  4. i 5. veljače ( od 14:00 do 15:35 ),

  6. veljače ( od 10:30 do 12:10 )

 u prizemlju škole ( preko puta računovodstva )

ili po dogovoru na mail: brigita.juric-katunic@skole.hr

Pozivni plakat pogledajte klikom na [više].

[više]

Rezultati natjecanja iz astronomije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 18. 1. 2020. 08:03

Rezultate školskog natjecanja iz astronomije preuzmite ovdje ili klikom na [više].

[više]

Humanitarna radionica izrade sapuna u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci

Autor: Ivan Švaganović, 19. 12. 2019. 10:33

Škola je mjesto učenja i odgajanja, a odgajati mlade i usmjeravati ih da prihvaćaju različitosti, pruže podršku i pomoć potrebitima jest ulog u budućnost. Različitim aktivnostima u suradnji s različitim ustanovama obogaćuju se školski odgojni sadržaji te se na taj način ostvaruju za učenike bitne odgojne zadaće.
Učenici izborne nastave kemije naše škole sudjelovali su 10. i 11. prosinca 2019. u provođenju humanitarne radionice izrade sapuna u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci povodom obilježavanja Adventa.

Kompletan izvještaj i galeriju fotografija pogledajte klikom na [više].

[više]

Natječaj za radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 2. 12. 2019. 13:06

Tekst natječaja za radna mjesta preuzmite klikom na [više]. Rezultate izbora, te raspored usmenog ispitivanja pogledajte klikom na [više].

[više]

Natječaj za radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 30. 10. 2019. 15:00

Tekst natječaja za radna mjesta preuzmite ovdje ili klikom na [više]. Rezultate izbora kao i termin usmenog testiranja pogledajte klikom na [više].

[više]

Literarna grupa Orion

Autor: Ivan Švaganović, 30. 9. 2019. 21:20

Dragi učenici,

LITERARNA GRUPA „ORION“ prima nove članove! Pozivamo sve učenike koji VOLE ČITATI, PISATI POEZIJU ILI PROZU!

Pridružite nam se u UTORAK, 1.10., u 19:10 u učionici Hrvatskoga jezika u potkrovlju! Voditeljica Nikolina Maletić, prof. savjetnica

[više]

VAŽNA OBAVIJEST! NOVI R2 i R1 RASPORED SATI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 12. 9. 2019. 12:37

Novi R2 raspored sati, primjenjiv od 16. rujna 2019. preuzmite ovdje ili klikom na [više], a novi R1 raspored, primjenjiv od 23. rujna 2019. preuzmite ovdje ili klikom na [više].

 

[više]

Rezultati državne mature 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 15. 7. 2019. 17:47

Rezultate državne mature ljetnog roka školske godine 2018./2019. pregledajte klikom na [više]. U prilozima su dokumenti rezultata pojedinačno po razredima, te zbirno za cijelu školu.

 

[više]

Popis izabranih udžbenika za 1. razred šk. god. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Švaganović, 5. 7. 2019. 13:39

Popis izabranih udžbenika za 1. razred opće, prirodoslovno matematičke i jezične gimnazije, za školsku godinu 2019./2020., preuzmite ovdje ili klikom na više.

NAPOMENA: Molimo učenike kojima je engleski drugi strani jezik da ne kupuju udžbenik dok se ne utvrdi stanje u razredima (grupama).

[više]

UPISI u školsku godinu 2019./2020.

Autor: Daniel Rakijašić, 4. 6. 2019. 17:25

U školsku godinu 2019./2020. upisujemo učenike u opću, jezičnu i prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Uvjete upisa i potrebne informacije o rokovima upisa preuzmite ovdje.

Dostava upisnica: ponedjeljak, 15.7.2019. od 8 sati

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


 

 
CARNET
19.04.2021. 08:30
Virtualna radionica: ,,Dvosmjerna komunikacija u virtualnom okruženju"
CARNET nastavlja niz virtualnih radionica za odgojno-obrazovne djelatnike u školama s temama vezanim uz pripremu i provedbu videokonferencijske, virtualne i kombinirane nastave, upoznavanje sa sadržajima i uslugama koje izrađuje CARNET, ... The post Virtualna radionica: ,,Dvosmjerna komunikacija u virtualnom okruženju" appeared first on CARNET .

16.04.2021. 18:02
INFO Najava radova – HT – vise zupanija – 21.04.2021.g., 00:00 – 02:00h
Postovani, U srijedu 21.04.2021.g. izmedju 00:00 i 02:00h zbog radova u mrezi pruzatelja usluga Hrvatskog Telekoma doci ce do 30 minutnog prekida mrezne povezanosti ustanova clanica CARNET-a spojenih navedenim pruzateljem ... The post INFO Najava radova – HT – vise zupanija – 21.04.2021.g., 00:00 – 02:00h appeared first on CARNET .

16.04.2021. 13:45
Istraživanje tržišta – nabave mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže i CARNET podatkovne centre
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – nabave mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže i CARNET podatkovne centre appeared first on CARNET .

 
Ispis statistike od 24. 11. 2010.

Ukupno: 326711
Ovaj mjesec: 1910
Ovaj tjedan: 133
Danas: 133
 
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci / Trg bana Josipa Šokčevića br. 1, HR-32100 Vinkovci / www.gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr / ured@gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju