preskoči na sadržaj

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci

 > Naslovnica

DESET GODINA NJEMAČKE INICIJATIVE „ŠKOLE – PARTNERI BUDUĆNOSTI“

Autor: Ivan Švaganović, 20. 11. 2018.

Stručnim skupom održanim u prostorijama Njemačke međunarodne škole u Zagrebu 14.11.2018. svečano je obilježena 10. obljetnica osnutka njemačke inicijative „Škole – partneri budućnosti“ (PASCH).  U okviru ove inicijative, u suradnji sa Središnjim uredom za školstvo u inozemstvu (ZfA) u sklopu programa Njemačka jezična diploma (DSD) ili u suradnji s Goethe-institutom, u svijetu sudjeluje više od 2.000 škola, u Republici Hrvatskoj aktivno je više od 50 škola, među kojima je i Gimnazija Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca, kojima je ponuđen velik izbor mogućnosti za partnerstvo i umrežavanje.

Kompletan izvještaj pročitajte klikom na [više].

 

Na stručnom skupu je, nakon pozdravnih govora nositelja inicijative, izlaganje s temom Njemački u hrvatskom obrazovnom sustavu održao prof.dr. Siegfried Gehrmann iz Centra za europsko obrazovanje Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,   izlaganje Društveni mediji u nastavi  te korist od PASCH-mreže s primjerima iz prakse održao je Kurt Schlegel, nastavnik u PASCH-školi u Ulcinju,  a svoja iskustva iznijeli su i bivši učenici PASCH-škola. Kao predstavnica Gimnazije Matije Antuna Reljkovića sudjelovala je Irena Tomić,prof.

Sudionike stručnog skupa primio je u svojoj rezidenciji njemački veleposlanik u RH  dr. Robert Klinke, što je ujedno bila i prilika za razmjenu mišljenja i iskustava ravnatelja, profesora i nastavnika PASCH-škola s predstavnicima Ministarstva obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Odsjeka za germanistiku Sveučilišta u Zagrebu, njemačkim posredničkim organizacijama (Njemačkom međunarodnom školom, Goethe-institutom, Središnjim uredom za školstvo u inozemstvu, Njemačkom službom za razmjenu studenata i znanstvenika) i ostalim zainteresiranim partnerima.
 

 
CARNET
07.07.2020. 12:27
Upisi u srednje škole: Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku
Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., u srijedu, 8. srpnja 2020. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. ... The post Upisi u srednje škole: Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku appeared first on CARNET .

07.07.2020. 10:32
CARNET-ova konferencija za korisnike 2020. u hibridnom formatu
CARNET-ova konferencija za korisnike - CUC2020 održat će se 22. godinu zaredom, ovaj puta u novom, hibridnom formatu. Zbog trenutne situacije izazvane koronavirusom sudionici će imati priliku, od 4. do ... The post CARNET-ova konferencija za korisnike 2020. u hibridnom formatu appeared first on CARNET .

03.07.2020. 15:42
Otvorene su prijave radova na CARNET-ovu konferenciju za korisnike
Otvaranjem poziva za autore započele su pripreme programa 22. CARNET-ove konferencije za korisnike, koja će se pod nazivom "CUC 2020: Izazov prihvaćen!" održati od 4. do 6. studenoga 2020. godine ... The post Otvorene su prijave radova na CARNET-ovu konferenciju za korisnike appeared first on CARNET .

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci / Trg bana Josipa Šokčevića br. 1, HR-32100 Vinkovci / www.gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr / ured@gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju