preskoči na sadržaj

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci

 > Naslovnica

Svjetsko natjecanje iz robotike WER2018, Shanghai, Narodna republika Kina

Autor: Daniel Rakijašić, 21. 12. 2018.

Iz dalekog Šangaja vratila se robotička ekipa Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca. Tamo su sudjelovali na Svjetskom natjecanju iz robotike WER 2018 (World Educational Robotic Contest 2018) u organizaciji istoimene udruge iz Kine i tvrtke Abilix koja proizvodi robote i dijelove za edukaciju iz robotike.

Samo je natjecanje trajalo dva dana, a ovogodišnja je tema bila „Informacijsko doba“, te su natjecatelji programirali robote da se koriste telekomunikacijskim tehnologijama, recikliraju e-otpad i šalju informacijske pakete preko interneta. Simulirajući ove radnje natjecatelji su u timovima rješavali zadatke s ciljem da vožnja robota bude što brža i točnija.

U konkurenciji od 10000 učenika iz cijelog svijeta naši su se učenici Fran Marić, Nino Matozan, Vittorio Vičević  i mentor Daniel Rakijašić kući vratili s osvojenom drugom nagradom po bodovnom poretku te pripadajućim priznanjima i medaljama.

Osim samog natjecanja organizatori su se potrudili natjecateljima iz stranih zemalja predstaviti Kinu i Šangaj organiziranim obilascima muzeja i znamenitosti ovog najvećeg kineskog grada. Također smo se upoznali s kineskom hranom i običajima.

Ovim bi se putem posebno htjeli zahvaliti našim sponzorima i donatorima koji su nam omogućili odlazak na Svjetsko natjecanje WER2018. Naš je glavni sponzor tvrtka Hrvatski Telekom d.d., a uz njih donacijama su nam pomogli i Rotary klub Vinkovci 1937, Gideon Brothers,  Suhomont d.o.o., Grad Export, DAMA-DP d.o.o., Veterinarski zavod Vinkovci, HashCode, Privatna spec. ord. za ortodonciju Jasna Maroslavac i Informatika Fortuno.

Također se zahvaljujemo gradonačelniku i gradu Vinkovcima na podršci i simboličnoj nagradi/đeparcu za učenike.

Zahvaljujemo se i svim medijima koji su nas pratili sve ovo vrijeme.

 

 
 

 
CARNET
09.01.2020. 14:03
INFO Najava prekida mrezne povezanosti na podrucju Varazdinske i Medjimurske zupanije, 13.01.2020.
Postovani korisnici, U ponedjeljak, 13.01.2020., CARNET NOC ce izvoditi programsku nadogradnju mrezne opreme na podrucju: – Varazdinske zupanije u vremenu od 11:00 do 12:00 sati i – Medjimurske zupanije u ... The post INFO Najava prekida mrezne povezanosti na podrucju Varazdinske i Medjimurske zupanije, 13.01.2020. appeared first on CARNET .

27.12.2019. 11:12
Započeo CARNET-ov Erasmus+ projekt "DOTS"
U CARNET-ovim prostorijama, 2. i 3. prosinca 2019. godine, održan je početni (kick-off) sastanak Erasmus+ projekta pod nazivom “DOTS - Development of transversal skills in STEM”. Cilj je projekta razvijati ... The post Započeo CARNET-ov Erasmus+ projekt "DOTS" appeared first on CARNET .

19.12.2019. 09:19
U sklopu programa e-Škole isporučeno 26 350 prijenosnih računala
U više od 1200 škola diljem Hrvatske CARNET je isporučio 26 350 prijenosnih računala za učitelje i nastavnike u vrijednosti od 98,59 milijuna kuna. Riječ je o modelima prijenosnih računala ... The post U sklopu programa e-Škole isporučeno 26 350 prijenosnih računala appeared first on CARNET .

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci / Trg bana Josipa Šokčevića br. 1, HR-32100 Vinkovci / www.gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr / ured@gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju