preskoči na sadržaj

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci

 > Naslovnica

Svjetsko natjecanje iz robotike WER2018, Shanghai, Narodna republika Kina

Autor: Daniel Rakijašić, 21. 12. 2018.

Iz dalekog Šangaja vratila se robotička ekipa Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca. Tamo su sudjelovali na Svjetskom natjecanju iz robotike WER 2018 (World Educational Robotic Contest 2018) u organizaciji istoimene udruge iz Kine i tvrtke Abilix koja proizvodi robote i dijelove za edukaciju iz robotike.

Samo je natjecanje trajalo dva dana, a ovogodišnja je tema bila „Informacijsko doba“, te su natjecatelji programirali robote da se koriste telekomunikacijskim tehnologijama, recikliraju e-otpad i šalju informacijske pakete preko interneta. Simulirajući ove radnje natjecatelji su u timovima rješavali zadatke s ciljem da vožnja robota bude što brža i točnija.

U konkurenciji od 10000 učenika iz cijelog svijeta naši su se učenici Fran Marić, Nino Matozan, Vittorio Vičević  i mentor Daniel Rakijašić kući vratili s osvojenom drugom nagradom po bodovnom poretku te pripadajućim priznanjima i medaljama.

Osim samog natjecanja organizatori su se potrudili natjecateljima iz stranih zemalja predstaviti Kinu i Šangaj organiziranim obilascima muzeja i znamenitosti ovog najvećeg kineskog grada. Također smo se upoznali s kineskom hranom i običajima.

Ovim bi se putem posebno htjeli zahvaliti našim sponzorima i donatorima koji su nam omogućili odlazak na Svjetsko natjecanje WER2018. Naš je glavni sponzor tvrtka Hrvatski Telekom d.d., a uz njih donacijama su nam pomogli i Rotary klub Vinkovci 1937, Gideon Brothers,  Suhomont d.o.o., Grad Export, DAMA-DP d.o.o., Veterinarski zavod Vinkovci, HashCode, Privatna spec. ord. za ortodonciju Jasna Maroslavac i Informatika Fortuno.

Također se zahvaljujemo gradonačelniku i gradu Vinkovcima na podršci i simboličnoj nagradi/đeparcu za učenike.

Zahvaljujemo se i svim medijima koji su nas pratili sve ovo vrijeme.

 

 
 

 
CARNET
07.07.2020. 12:27
Upisi u srednje škole: Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku
Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., u srijedu, 8. srpnja 2020. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. ... The post Upisi u srednje škole: Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku appeared first on CARNET .

07.07.2020. 10:32
CARNET-ova konferencija za korisnike 2020. u hibridnom formatu
CARNET-ova konferencija za korisnike - CUC2020 održat će se 22. godinu zaredom, ovaj puta u novom, hibridnom formatu. Zbog trenutne situacije izazvane koronavirusom sudionici će imati priliku, od 4. do ... The post CARNET-ova konferencija za korisnike 2020. u hibridnom formatu appeared first on CARNET .

03.07.2020. 15:42
Otvorene su prijave radova na CARNET-ovu konferenciju za korisnike
Otvaranjem poziva za autore započele su pripreme programa 22. CARNET-ove konferencije za korisnike, koja će se pod nazivom "CUC 2020: Izazov prihvaćen!" održati od 4. do 6. studenoga 2020. godine ... The post Otvorene su prijave radova na CARNET-ovu konferenciju za korisnike appeared first on CARNET .

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci / Trg bana Josipa Šokčevića br. 1, HR-32100 Vinkovci / www.gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr / ured@gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju