preskoči na sadržaj

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci

 > Naslovnica

DRŽAVNI SUSRET I NATJECANJE MLADIH KEMIČARA HRVATSKE 2019./2020.

Autor: Nikolina Maletić, 27. 3. 2021.

Prilagođavajući se novom-normalnom, u školskoj godini 2019./2020. unatoč ne baš sjajnoj epidemiološkoj situaciji, održano je 22. rujna 2020. (s velikim zakašnjenjem) županijsko natjecanje iz Kemije.

Na županijskom natjecanju organiziranom u matičnim školama, naši gimnazijalci pokazali su zavidno znanje. Nakon selekcije i ponovnog uvida u zadaće koje je provelo Državno povjerenstvo, na državno natjecanje pozvana su dva naša učenika: Vedran Ivanković, učenik 1.e razreda i Andro Jurić, učenik 2. e razreda sa svojim mentoricama Danijelom Bajić i Melitom Barić Tominac.

Raduje nas što su se i ove školske godine, pored „starih“ zaljubljenika u kemiju, u rad mladih kemičara uključili i učenici nove generacije.

13. studenoga  2020. održano je Državno natjecanje također u matičnim školama pod strogim epidemiološkim mjerama. Zadaće i pokuse Državno je povjerenstvo ispravljalo online. Vedran Ivanković zauzeo je 11. mjesto u kategoriji prvih razreda, a Andro Jurić 10. mjesto u kategoriji drugih razreda. Oba učenika stekla su uvjete da se pridruže timu za pripreme za Međunarodnu kemijsku olimpijadu (International Chemistry Olympiad, IChO) i Međunarodnu Mendeljejevljevu kemijsku olimpijadu (International Mendeleev Chemistry Olympiad, IMChO). Pripreme su održane online u nekoliko ciklusa, a obuhvaćaju zahtjevno, isključivo fakultetsko  gradivo. Na pripremama sudjeluju samo izabrani učenici koji su se visoko plasirali na prethodnim državnim natjecanjima.

Rezultatima smo zadovoljni, čestitamo našim učenicima i nadamo se da će naša škola i u budućnosti dokazivati svoje kvalitetno kemijsko znanje na državnim i međunarodnim natjecanjima. Svaki je uspjeh svima nama zaljubljenicima u kemiju poticaj za ponovno i još predanije druženje s kemijom i istraživanjem svijeta atoma, iona i molekula. 

Melita Barić Tominac

Na fotografijama: Vedran Ivanković, učenik 1.e razreda i Andro Jurić, učenik 2.e razreda, već prekaljeni kemičar, na pripremama za kemijsku olimpijadu.
 

 
CARNET
19.04.2021. 08:30
Virtualna radionica: ,,Dvosmjerna komunikacija u virtualnom okruženju"
CARNET nastavlja niz virtualnih radionica za odgojno-obrazovne djelatnike u školama s temama vezanim uz pripremu i provedbu videokonferencijske, virtualne i kombinirane nastave, upoznavanje sa sadržajima i uslugama koje izrađuje CARNET, ... The post Virtualna radionica: ,,Dvosmjerna komunikacija u virtualnom okruženju" appeared first on CARNET .

16.04.2021. 18:02
INFO Najava radova – HT – vise zupanija – 21.04.2021.g., 00:00 – 02:00h
Postovani, U srijedu 21.04.2021.g. izmedju 00:00 i 02:00h zbog radova u mrezi pruzatelja usluga Hrvatskog Telekoma doci ce do 30 minutnog prekida mrezne povezanosti ustanova clanica CARNET-a spojenih navedenim pruzateljem ... The post INFO Najava radova – HT – vise zupanija – 21.04.2021.g., 00:00 – 02:00h appeared first on CARNET .

16.04.2021. 13:45
Istraživanje tržišta – nabave mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže i CARNET podatkovne centre
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – nabave mrežne opreme za okosnicu CARNET mreže i CARNET podatkovne centre appeared first on CARNET .

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci / Trg bana Josipa Šokčevića br. 1, HR-32100 Vinkovci / www.gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr / ured@gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju