preskoči na sadržaj

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci

 > Knjižnica
Svjetski dan knjige i autorskih prava

23.travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava,proglašen 1995.godine na Glavnoj skupštini UNESCO-a, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel se Cervantes,William Shakespeare i Unca Garcilaso se la Vega.

Dan hrvatske knjige
Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige,odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu.
Pristup sadržaju - eLektire
Dragi učenici,podsjećamo kako svojim AAI@Edu.HR elektroničkim identitetom možete pristupiti (na legalan način, poštujući autorsko pravo) lektiri u elektronskom obliku:
OBAVIJESTI

Projekt „SLIKA – Sva lica knjiga"

U sklopu poziva „Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja", usmjerenoga na unaprjeđenje različitih vrsta pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola, Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar odobren je projekt „SLIKA – Sva lica knjiga“.

Projekt se financira kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. - 2020. Europskog socijalnog fonda.

Partneri u projektu su Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci i Dječji vrtić Vrtuljak Nuštar te Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. čiji su djelatnici odradili svu pripremu projektne dokumentacije.

Ukupna vrijednost poziva bila je 26 milijuna i 775 tisuća kuna. Na natječaj se prijavilo više od 200 škola, a odabrano je samo 10 % najboljih.

Vrijednost ovoga projekta je 1.466.095,56 kuna što će se utrošiti na opremanje ustanova i edukaciju djelatnika kako bi ostvarili unaprijed zadane ciljeve - unaprijediti različite vrste pismenosti kao temelj stjecanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje te povećati kapacitete odgojno-obrazovnih ustanova za provedbu aktivnosti u okviru školskog kurikuluma usmjerenih na razvoj jedne ili više vrsta pismenosti.

Projekt je započeo svečanim potpisivanjem ugovora u Ministarstvu znanosti i obrazovanja 30. studenoga 2017. i trajat će 2 godine. Bit će obuhvaćeno najmanje 120 učenika i 41 djelatnik.

Dvije su faze projekta: Novim znanjima u budućnost i Povratak u budućnost.

U prvoj fazi planirane su 23 različite edukacije ukupnog trajanja oko 300 sati dok su u drugoj fazi projekta planirane radionice s učenicima s ciljem unaprjeđenja čitalačke, digitalne, informacijske, medijske, multikulturalne i drugih vrsta pismenosti, studijske posjete drugim institucijama i terenske nastave.

Rezultat projekta bit će 5 izrađenih različitih nastavnih planova i programa izvannastavnih aktivnosti i 2 digitalna repozitorija.

 


 

 

Sudjelovanje na seminaru „Digitalni repozitoriji“ u sklopu provedbe projekta „SLIKA - Sva lica knjiga“

 

Sudjelovanje na seminaru „Digitalni repozitoriji“ Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u sklopu provedbe projekta SLIKA - Sva lica knjiga.

 U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu organiziran je seminar „Digitalni repozitoriji“ u okviru projekta SLIKA - Sva lica knjiga  Europskog socijalnog fonda 19. siječnja 2018.godine.  Seminar je održan u organizaciji Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Iz škole nositelja projekta Osnovne škole Zrinskih Nuštar na seminaru su sudjelovale Marina Kordić (stručna suradnica knjižničarka) i Jasna Šarić (prof. hrvatskoga jezika i književnosti i povijesti), a iz škole partnera projekta Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci Lela Matijević (stručna suradnica knjižničarka) i Blaženka Šimunović (prof. hrvatskoga jezika). Znanja usvojena na seminaru primijeniti će se prilikom uspostave digitalnih repozitorija u Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar i u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića Vinkovci.

 


 

 

Projekt „SLIKA – Sva lica knjiga

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima

 

Izvješće s održane radionice u sklopu projekta SLIKA

 

U Gimnazija M. A. Reljkovića održana je dvodnevna radionica u sklopu projekta SLIKA ( 18. 9 19. svibnja). U radu radionice sudjelovali su djelatnici O. Š. „Zrinski“ Nuštar i djelatnici Gimnazije . U radu je sudjelovalo 30 nastavnika; od onih koji rade u vrtiću, nižim i višim razredima osnovne škole do djelatnika gimnazije.

 Radionicu pod nazivom OKVIRI DIGITALNE PISMENOSTI I RAZVOJ ČITALAČKE PISMENOSTI U DIGITALNOM OKRUŽENJU, održala je profesorica Nataša Sajko.

Prvi je dan radionice bio posvećen upoznavanju s digitalnim instrumentarijem i različitim programima primjenjivim u nastavi. Drugi dan je bio dan u kojem se moralo napraviti primjer moguće priprema nastavne teme u kojoj se integriraju nastavne strategije za poticanje čitalačke, medijske, informacijske i digitalne pismenosti.

 Višnja Sorčik

 

 

Izlaganje
Izlaganje
Predavanje
Predavanje
Predavanje
Projekt Slika
Radionica
Radionica
U računalnoj učionici
U računalnoj učionici

 Napredno pretraživanje
Traži
 

 
CARNET
23.10.2020. 20:00
Otvorene su prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike
Prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike CUC 2020 otvorene su u petak, 23. listopada u 20 sati i traju do 2. studenoga u 12 sati. Prijaviti se možete putem ... The post Otvorene su prijave na 22. CARNET-ovu konferenciju za korisnike appeared first on CARNET .

23.10.2020. 18:01
INFO Najava radova na medjugradskoj vezi Pula-Zagreb 28.10.2020.
Postovani, U srijedu, 28.10.2020., u vremenu od 00:00 do 03:00 sata davatelj TK usluge Hrvatski Telekom d.d. izvoditi ce radove na medjugradskoj vezi izmedju Pule i Zagreba, uslijed kojih ce ... The post INFO Najava radova na medjugradskoj vezi Pula-Zagreb 28.10.2020. appeared first on CARNET .

23.10.2020. 15:31
Proglašeni pobjednici CERT-ovog natjecanja – Hacknite
CARNET-ov Nacionalni CERT i ove je godine u listopadu obilježio Europski mjesec kibernetičke sigurnosti kako bi podigao svijest hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost ... The post Proglašeni pobjednici CERT-ovog natjecanja – Hacknite appeared first on CARNET .

 
 > Knjižnica
CMS za škole logo
Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci / Trg bana Josipa Šokčevića br. 1, HR-32100 Vinkovci / www.gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr / ured@gimnazija-mareljkovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju