2018-11-20 12:07:40

DESET GODINA NJEMAČKE INICIJATIVE „ŠKOLE – PARTNERI BUDUĆNOSTI“

Stručnim skupom održanim u prostorijama Njemačke međunarodne škole u Zagrebu 14.11.2018. svečano je obilježena 10. obljetnica osnutka njemačke inicijative „Škole – partneri budućnosti“ (PASCH).  U okviru ove inicijative, u suradnji sa Središnjim uredom za školstvo u inozemstvu (ZfA) u sklopu programa Njemačka jezična diploma (DSD) ili u suradnji s Goethe-institutom, u svijetu sudjeluje više od 2.000 škola, u Republici Hrvatskoj aktivno je više od 50 škola, među kojima je i Gimnazija Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca, kojima je ponuđen velik izbor mogućnosti za partnerstvo i umrežavanje.

Kompletan izvještaj pročitajte klikom na [više].

 

Na stručnom skupu je, nakon pozdravnih govora nositelja inicijative, izlaganje s temom Njemački u hrvatskom obrazovnom sustavu održao prof.dr. Siegfried Gehrmann iz Centra za europsko obrazovanje Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,   izlaganje Društveni mediji u nastavi  te korist od PASCH-mreže s primjerima iz prakse održao je Kurt Schlegel, nastavnik u PASCH-školi u Ulcinju,  a svoja iskustva iznijeli su i bivši učenici PASCH-škola. Kao predstavnica Gimnazije Matije Antuna Reljkovića sudjelovala je Irena Tomić,prof.

Sudionike stručnog skupa primio je u svojoj rezidenciji njemački veleposlanik u RH  dr. Robert Klinke, što je ujedno bila i prilika za razmjenu mišljenja i iskustava ravnatelja, profesora i nastavnika PASCH-škola s predstavnicima Ministarstva obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Odsjeka za germanistiku Sveučilišta u Zagrebu, njemačkim posredničkim organizacijama (Njemačkom međunarodnom školom, Goethe-institutom, Središnjim uredom za školstvo u inozemstvu, Njemačkom službom za razmjenu studenata i znanstvenika) i ostalim zainteresiranim partnerima.


Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci