2014-04-30 15:23:10

Florijan Zagorščak državni prvak iz povijesti

FLORIJAN ZAGORŠČAK, učenik 2d. razreda naše škole,  državni je prvak iz povijesti, uz vodstvo svoje mentorice Anke Tomić!

Kompletan osvrt pročitajte klikom na [više].

 

15. Državno natjecanje iz povijesti održano je u Trogiru od 9. do 11. travnja 2014.

Svečanost otvaranja 15. Državnog natjecanja održana je u kongresnoj dvorani Hotela Medena, u kojem su bili smješteni sudionici natjecanja. Domaćin sudionicima koji su izborili prva mjesta u svojim županijama bila je OŠ Majstora Radovana u Trogiru.

Stečeno znanje iz povijesti pokazalo je 120 učenika na natjecanju koje je održano u dvije kategorije, pisanoj provjeri znanja i samostalnim istraživačkim radovima.

 

Učenik naše škole, Florijan Zagorščak natjecao se u kategoriji pisana provjera znanja, druga skupina (Srednji i Rani novi vijek) i osvojio je PRVO MJESTO. S mentoricom Ankom Tomić zasluženo je primio priznanje na svečanom zatvaranju u kongresnoj dvorani Hotela Medena, na kojem su uz nazočnost predsjednika Državnog povjerenstva iz povijesti doc. dr. sc. Mladenka Domazeta i drugih uzvanika, u prigodnom programu nastupili domaćini, učenici OŠ Majstora Radovana.

Također, na 15. Državno natjecanje iz povijesti, pozvana je i županijska prvakinja Marijana Bošnjak, učenica 3a. razreda naše škole. Marijana se natjecala u kategoriji pisana provjera znanja, treća skupina (18. i 19. stoljeće) i osvojila sedmo mjesto. Čestitam učenicima na uloženom trudu, znanju i ljubavi prema povijesti kao predmetu i kao znanosti.

 

 

Listu poretka natjecatelja možete pogledati u prilogu, kao i popratne fotografije!


Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci