2010-04-02 23:26:00

Ljetna škola znanost 2010, Višnjan

Ljetna škola znanosti (eng. Summer School of Science) međunarodna je ljetna radionica za učenike srednjih škola koja se svake godine održava u organizaciji Znanstveno edukacijskog centra Višnjan.

Svake godine, grupa mladih znanstvenika organizira Ljetnu školu znanosti u Višnjanu namjenjenu srednjoškolskim učenicima sa snažnim interesom za prirodne znanosti i tehnologiju. U svom desetu izdanju, škola nudi desetak projekata na kojima sudionici rade u malim grupama učeći i vježbajući znanstvenu metodu i analizu, jedan vrlo korisan alat za kasniju karijeru.

Ove godine smo okupili međunarodan tim mladih znanstvenika iz Hrvatske, Mađarske, Velike Britanije, SAD-a, Slovenije i Švicarske. Posvećeni znanstvenoj i vlastitoj izvrsnosti, oni prenose znanje na svoje mlade kolege u otvorenoj i neformalnoj atmosferi. Radeći skupa, sudionici su u prilici osmisliti i razviti vlastite karijere, stvoriti nova prijateljstva, te doći u doticaj s drugim kulturama.

Kampovi su izvrsna prilika za istražiti svijet znanosti, naći inspiraciju u njemu, te podijeliti svoj entuzijazam s osobama sličnih interesa. Rad na projektima je popraćen večernjim predavanjima i radionicama koje stavljaju znanost u širi društveni kontekst. Jedan dan je rezerviran za izlet kojim se istražuje kulturna i prirodna baština Istre.

Ljetna škola je podijeljena u dva kampa, S3 za učenike koji završavaju 1. ili 2. razred gimnazije (između 30. srpnja i 6. kolovoza), te S3++ za učenike koji završavaju 3. ili 4. razred gimnazije (između 18. i 27. srpnja). Službeni jezik škole je engleski, a prijave su otvorene za sve učenike u Hrvatskoj i inozemstvu.

Zainteresirani učenici mogu posjetiti internet stranice škole za vidjeti potpunu listu projekata, te za ispuniti formular za prijavu. Prijave su otvorene do 1. svibnja. Određen broj učenika će biti pozvan na telefonski interview sredinom svibnja.


Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci