2017-10-05 09:17:03

WER robotičko natjecanje

U organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), odnosno Croatian Makersa, u subotu 23.9.2017. je u Zagrebu, u dvorani OŠ Kajzerica održan WER cup Croatia Open– Otvoreni kup Hrvatske u robotici. Hrvatsko WER (World Education Robotics) natjecanje dio je globalnog projekta, a u Hrvatskoj inačici sudjeluju i timovi iz Srbije i BiH, kojima je udruga Croatian Makers, kao i hrvatskim timovima, donirala napredne robotičke setove.

Na ovom je natjecanju sudjelovalo je više od 60 timova i gotovo 200 učenica i učenika. Najbolji timovi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovinesu osim medalja osvojili i ulaznice na svjetsko finalno natjecanje koje će se održati u studenom ove godine Šangaju. Tamo će se natjecati s najboljim timovima iz cijelog svijeta, koji svoj nastup na finalu moraju izboriti u konkurenciji preko 500.000 natjecatelja.

Učenici osnovnih i srednjih škola na WER natjecanjima rješavaju probleme programirajući robote kojima moraju obaviti određene zadatke. Svi natjecateljski timovi opremljeni su istom opremom koju je osigurao IRIM, a na raspolaganju su imali i edukaciju za rad s opremom kako bi se što bolje pripremili za natjecanje.

Na natjecanju su sudjelovali učenici 2.e razreda Fran Marić, Nino Matozan i Vittorio Vičević i osvojili su 8. mjesto.


Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci